Трикратният световен шампион в снукъра Марк Уилямс заспа по време на мача си на Откритото първенство на Великобритания срещу Антъни Хамилтън. В един момент той затвори очи и се унесе, докато съперникът му играеше на масата. По-късно той обясни заспиването с последиците от коронавируса, който изкара преди време.
 
Хамилтън спечели с 6:5 и изхвърли от надпреварата 46-годишния ас, който съвсем искрено призна, че е спал няколко минути - нещо, което и нямаше как да скрие, след като бе уловено от камерите.

"30 години като професионалист... И това ми се случи - заспах по време на игра. Беше при резултат 2-3, аз бях извън играта, Антъни бе с щеката и седях на стола. Събудих се няколко минути по-късно и секунди не знаех къде съм и какво става.

 
Да, наистина беше конфузно. Но аз съм скапан, това не е от днес. Изкарах ковид през октомври и след това често съм в това състояние.
 
Аз съм късметлия, други изкараха вируса много по-тежко. Но постковид ме смазва, понякога едва стоя на краката си.
 
Помолих мачовете ми на турнира да са сутрешни, но това не е възможно всеки ден при толкова натоварена програма. Ако играя привечер, нищо чудно, че заспивам край масата", коментира Марк Уилямс.