Почетна позиция в Българската федерация по таекуондо (БФТ) получи трикратният световен шампион по олимпийско таекунодо Мастър Юн. Честта на един от най-добрите таекуондисти бе оказана от председателя на централата ни Слави Бинев и зам. министъра на спорта Стоян Андонов.

Мастър Юн е на посещение в България по покана на президента на БФТ и вицепрезидент на WT- Europe Слави Бинев в рамките на седмицата. Той е придружаван от още двама представители на единствената по рода си в световен мащаб южнокорейска компания за IT сигурност, контрол и видеонаблюдение, Джей Лий и Донг Джин.

Делегацията днес бе приета от зам. министъра на спорта Стоян Андонов, който поздрави гостите за визитата и заедно с председателя на БФТ Слави Бинев връчи почетната диплома на трикратния световен шампион по таекуондо и треньор на италианските национали Мастър Юн. Г-н Андонов поздрави родното таекуондо за успехите, които носи на страната ни и активността на федерацията  в посока развитието и популяризирането на олимпийското таекуондо в България.

Държавническо отношение към визитата на тримата представители на корейската компания  и възможностите, които тя предлага на страната изрази и министерство на отбраната.

Гостите бяха приети от заместник-министъра на отбраната, Атанас Запрянов и представители на министерството в сферата на сигурността. Те са се запознаха с възможностите, които корейските представители на една от най-развитите компании в сигурността и контрола предоставя с цел повишаване на капацитета на държавата ни в сектора и поддържане на двустранните отношения.