Световният шампион по тенис на маса Микаел Апелгрен е специалният гост на второто издание „Дни на тениса на маса“ в Пловдив. Шведът е стъпвал 4 пъти на световния връх в този спърт, 9 пъти е бил европейски шампион, 2 пъти е печелил Eurpe Top 12 (турнир, който се провежда всяка година и в който участват 12-те най-силни тенесисти на Стария континент) и е носител на Световната купа по тенис на маса.

Спортното събитие първоначално бе обявено за март, но не се състоя поради внезапно заболяване на Апелгрен. Тогава за него се бяха записали над 100 участници от цялата страна.

Световен шампион открива турнир по тенис на маса в Пловдив

източник: Катя Стайкова

Двудневният маратон по тенис на маса ще се проведе на 5 и 6 май, като след откриването Апелгрен ще даде старт на детски турнир за момчета и момичета до 12, 15 и 18 години.

В първия ден от 16 до 19 ч. почитателите на този спорт ще могат да наблюдават демонстративни срещи и разигравания с участието на Апелгрен, Костадин Ленгеров (два пъти европейски шамипион – до 14 и 18 години, както и европейски вицешампион отборно с тима на Австрия) и други настоящи и бивши състезатели.