Доскорошният професионален колоездач Роан Денис е обвинен в причиняването на смъртта на съпругата си. Австралиецът, двукратен световен шампион в бягането по часовник, е освободен под гаранция. През март месец той ще се яви пред съда в Аделаида.

На 30-и декември в Аделаида полицията откликва на обаждане за блъсната жена. Оказва се съпругата на Денис, а случилото се е на метри от дома на двойката. Мелиса Хоскинс е закарана в болница, но през нощта почива от нараняванията си. Все още не е ясно дали е имало умисъл зад действията на бившия колоездач или това е просто нелеп инцидент.

Все пак на австралийския именит състезател са му повдигнати обвинения за опасно шофиране, шофиране без необходимо внимание и застрашаване на живота. За всичко това той ще отговоря пред местния съд на 13-и март 2023-а година.

Роан Денис сложи край на професионалната си кариера в края на сезон 2023. Той преминава през голяма част от топ отборите в шосейното колоездене, като "BMC Racing Team", "INEOS", а в последните си години той кара за "Jumbo-Visma". Освен световните титли, австралиецът може да се похвали с победи във Вуелтата, Джирото и Тур Дьо Франс, както и много други престижни етапни победи.