Президентът на федерацията ни по гребане Светла Оцетова изрази задоволството си от преподписването на договори с основните спонсори на централата.

„Наистина е много трудна тази задача с намирането на спонсори, но имаме добри традиции вече. Полагаме специални усилия. Спонсорите стават и по-селективни и избират къде ще вложат средствата си. Очаквам добра година в смисъл, че няма да е олимпийска година, но може да има изненади. Отборът показва обнадеждаващи резултати. Има таланти. Тимът е от двайсет и няколко души, а преди години бяха пет – шест. Трудно се намират и родители, които да оставят децата си да спортуват”, коментира за Гонг Оцетова.

По повод училищната инициатива на федерацията по гребане Светла Оцетова заяви: „Ние имахме още миналата година подобна идея, която не успяхме да осъществим. Разчитаме, че децата ще видят, че е интересно. От 100 деца, едно да остане, пак е нещо.”

Оцетова потвърди, че новата лодка на олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова ще бъде поръчана по план, а държавно първенство ще има.

„Имаше разговор, че има проблеми с клубовете, но само един клуб е казал, че има затруднения. В ДАМС ме увериха, че всичко до края на април ще е ОК. Лодката на Руми ще бъде поръчана. Изчаква се, защото тя ще се вземе на Световната купа през юни в Мюнхен”, сподели Светла Оцетова.