Президентът на федерацията ни по гребане Светла Оцетова обяви кандидатурата си за председател на Българския Олимпийски Комитет на предстоящото Общо отчетно-изборно събрание през септември. „Искам аз да го обявя, за да няма слухове. Кандидатурата ми бе издигната преди 2 дни. Сега чакам да ми потвърдят, че е регистрирана нормално и всичко с документите е наред”, заяви Оцетова.

„Шансовете ще се разберат на 18-ти септември, за когато е решено да се проведе събранието. Не съм проверявала дали е излязло в Държавен вестник, каквото е процедурата. Това е като състезание. Водих разговори с доста хора още, когато се разбра, че ще има събрание. Не мога да кажа дали само Стефка Костадинова ще ми е конкуренция. До 28-ми август има още време”, коментира още Светла Оцетова.

Председателят на родната централа по гребане пожела успех на българските представители на Световното първенство в Познан от 23-ти до 30-ти август. Олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова и Миглена Маркова ще участват двойка скул, а при мъжете се пуска и двойката скул лека категория Васил Витанов и Златко Караиванов. „Сега е моментът усилията на състезателите да се увенчаят с успех”, добави още Оцетова, а по повод избора на нов национален треньор, след като Свилен Нейков бе избран за спортен министър Светла Оцетова каза: „Все още водим разговори. Няколко пъти се събира Управителният съвет. Ще завършим годината така. След края на спортно-състезателната година ще решим. Още разглеждаме възможностите.”