Президентът на Българската федерация по гребане Светла Оцетова определи представянето на българските лодки на Световното първенство в Мюнхен до момента като много добро.

Нешо повече, тя разкри пред Гонг, че много специалисти вече говорят за 17-годишния ни световен шампион при юношите Александър Александров на скиф, който също мери сили с конкуренцията на големите в този спорт.

„Намираме се в решаващата фаза. Румяна ще се бори за медал, а Александър Александров за квота за Пекин. Руми, вдигна на нокти трибуните на полуфинала и влезе много уверена в себе си, след като не е участвала на състезания цяла година. Дано да спечели, важно е за нас”, категорична бе Светла Оцетова.

„Ако Сашо беше намерил място сред 6-те финалисти, трябваше всички наставници по света да си скъсат треньорските книжки, защото той е само на 17 години, а показа зрялост и върви много добре технически”, допълни президентът на федерацията ни по гребане.

Колкото до братята Янакиеви, Оцетова сподели: „По-малкият брат се разболя и завършиха не много добре в четвъртфинала, затова се отказа и цялата лодка, тъй като нямаме резервен състезател, който да влезе в двойката и да издърпа лодката напред.”

„За сега съм много доволна от представянето, защото имаме една лодка с квота, както и една с шансове, а за Янакиеви все още нещата не са приключили, защото и догодина може да се спечели квота”, завърши Оцетова.