КК „ИПОН” съвестно с родната федерация покани у нас през уикенда световно известния македонец Назим Куртович, който е сред малцината с 6-ти дан. Гостът бе лектор на технически семинар в НСА по кумите във връзка с предстоящите състезания на националния отбор.

„Мисля, че е от полза това, което организирахме. В плюс ще е не само за националите, но и за инструкторите, които преподават дори в училищата. Определено Назим е име, от което можем само да се учим. Надявам се на успехи, сега националният тим е сплотен и има желание за работа. На последната Балканиада взехме 25 медала, от които 5 златни.”- сподели пред Гонг президентът на КК”ИПОН” Александър Славков.

Историята на най-успешния ни клуб стартира през 1995-та година, когато Славков заедно с премиерът Бойко Борисов основават КК”ИПОН”.

Оттогава идеята и философията на клуба е: от масовостта на детско-юношеската школа в столичните училища да бъдат открити и създадени талантите за елитния спорт. Политика, от която могат само да се учат представителите на олимпийските дисциплини у нас.