Новината за предстоящата през пролетта или лятото сватба на принц Уилям и годеницата му Кейт Мидълтън автоматично се изстреля като събитие номер едно за букмейкърите във Великобритания, оставяйки на заден план всички спортни прояви през 2011 година.

Британските заложни къщи вече се обзалагат, че датата на сватбата на Кейт и Уилям ще бъде 13 август. Сватба през май е по-малко вероятна според букмейкърите, както и церемония в събота, 30 юли, т.е. ден преди тридесетата годишнина от сватбата на родителите на Уилям - Чарлз и Даяна.

Датата 13 август е по-вероятна и е с коефициент 3:1, според основната британска агенция за он-лайн залагания „Paddy Powers”. Букмейкърът „Ladbrokes” от своя страна обяви залагания за мястото на церемонията, като с най-висок коефициент 8:1 е вторник следобед, Уестминстърското абатство в Лондон.

„За нас това ще бъде най-голямото събитие на годината и вече сме засипани от залози”, съобщи представител на „Ladbrokes”.

Междувременно британска компания вече пусна в продажба сувенири в чест на принц Уилям и годеницата му Кейт Мидълтън едва няколко часа след съобщението за сватбата им.

Компанията T-Shirt Shack, чиято централа се намира в Шотландия, пусна в продажба този следобед на сайта за електронна търговия Еbay порцеланови чаши и тениски с ликовете на бъдещите съпрузи. Снимката на двойката е оградена от надписите: „Кралската сватба - Кейт & Уилям 2011” и могат да се закупят за десетина евро, като производителят обещава доставка за пет-шест дни.