Няма описано наказание в правилника на родното първенство по водна топка при сваляне на гащи и непристойно поведение.

„Никъде не е описано такова провинение и точната санкция за това. Такова нещо не може да се опише в правилника. Това трябва да се реши от Управителния съвет” каза за Гонг ген.секретар на Българската федерация по водна топка Николай Смилев относно скандалният втори мач от финалния плейоф на мъжкото първенство.

 

Припомням, че срещата Черно море – ЦСКА бе прекратена след масов бой във водата, непристойно поведение на червените, жестикулация към публиката, сваляне на гащите също от армейците, обиди към длъжностни лица и други.

 

Ватерполистите на Черно море водят в серията с една победа, като се играе до два успеха от три срещи. Тези пък на ЦСКА се оказаха лишени от домакинство от миналия кръг.

 

„Това е непристойно поведение уронващо престижа на спорта като цяло. По правилник сбиване във водата, размяна на удари се наказва с лишаване от право за участие за една среща и глоба до 200 лева, но сега със сигурност ще са по-тежки санкциите. Имаме два неутрални записа и доклад, трябва да се събере УС и да реши. По вряка вероятност до края на седмицата ще бъде решено. Утре очакваме президентът да насрочи дата за среща, защото е болен в момента. В нашето първенство удари във водата се нещо рутинно, имало е и случаи, когато треньори са се замеряли с пластмасови конуси и са били отстранявани не само от мача, а и от басейна” разказа още Смилев. Подробности може да чуете в прикрепения файл.