Всеки активно спортуващ човек знае, че постиженията и спортната кондиция се дължат на няколко неща – упорство, дисциплина, отговорност, правилно хранене и... добавки.

Последните две донякъде са свързани – вероятно, ако можехме да се храним с много качествена храна, от която да набавяме всичко необходимо, нямаше да имаме нужда да суплементираме външно. Реалността обаче е такава, че храната в днешно време не доставя минерали и витамини в необходимите количества, особено за спортисти.

А от какво се нуждаят спортуващите най-много? От хубаво отпускане и възстановяване, така че да имат условия да прогресират успешно.

Тази роля – на отпускане и възстановяване - обикновено е възложена на няколко вещества и най-вече – на добре познатия минерал магнезий. Славата на магнезия като елемент, който отпуска натоварената мускулатура, предотвратява появата на крампи, успокоява нервната система и спомага за качествен сън, е наистина огромна.

Какво очакват от магнезия активно спортуващите хора?

На първо място, да се усвоява максимално добре от организма. Под стрес – а спортът е стрес – тялото губи огромни количества магнезий, и това налага суплементация отвън, при това в по-големи дози, отколкото при останалите хора. Много е важно магнезиевата добавка да е лесна за употреба и усвояване на 100% от тялото.

Второто условие е една таблетка да съдържа по-голямо количество магнезий, така че да се съкрати броя на необходимите приеми. Към това добавяме и нуждата добавката да работи наистина за отпускане на нервната и мускулната система, и да гарантира качествен сън – без прекъсвания от крампи, болки и други неразположения в мускулите, тъй като е доказано, че добрият сън е най-важното условие за това да се чувстваме пълноценни и сме в добро здраве – нещо, което за спортуващ човек е от още по-голямо значение.

Търсейки най-подходящата добавка, която да отговаря на тези няколко условия, не е трудно да се стигне до немския продукт Biolectra 243 - ефервесцентна таблетка, освобождаваща магнезиеви йони, които се абсорбират от организма на 100%.

Не че вкусът е чак такова условие при спортуващи, които търсят първо други качества в един продукт, но е редно да се отбележи, че е помислено и в тази посока. Таблетките се предлагат  с лимонов и портокалов вкус, освен това са подходящи и за диабетици.

Необходимото количество за неспортуващи хора на ден е 1 таблетка, а за тези, които се потят повече в залата или на открито – може да удвоят. Ефектите са гарантирани – добро възстановяване, качествен сън и премахване на тревожността – всичко, което един спортист, дори и непрофесиноален, би искал от една добавка.