Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма записа победа и в четвъртия ден на пролетния турнир по сумо "Хару башьо"в Осака. 188-килограмовият борец от Елхово продължава непобеден, след като пребори съперника си Хиденоуми, изваждайки го от равновесие с техниката "хикиотоши".

Вече и известен и следващият опонент на "Синята планина", а той е японецът Мьогирю. Статистиката показва, че срещите между двамата са много оспорвани и балансът в момента е равен - 9-9.

На турнира в Осака участва само един сумист с най-високия ранг "йокодзуна" - монголецът Какурю. Неговият сънародник Хакухо в последния момент отпадна заради травма в палеца на левия крак, а японецът Кисеносато не е излекуван от контузия в гърдите.

През януари в Токио Даниел Иванов участва във втора дивизия "джурю" и финишира на трето място с баланс девет победи и шест загуби.

Това се оказа достатъчно за връщането му в елитната "макуучи".

В края на миналия сезон "Синята планина" контузи десния си глезен по време на ноемврийския турнир "Кюшю башьо" във Фукуока и спечели само три от 11 схватки, а в четири въобще не успя да излезе на дохиото.

По този причина Аоияма бе принуден да се подвизава във втора дивизия "джурю", но бързо извървя своя път към връщането в елита. /БГНЕС