Българските сумисти Петър Стоянов, Христо Христов и Даниел Иванов бяха здраво разтресени в Рим.

След като вчера те самите натежаха с над 600 килограма на Ботуша, тази нощ в 3:30 часа леглата на гигантите ни бяха разтресени от земетресение 6,5 по скалата на Рихтер.

Епицентърът на земния трус е на 60-70 километра от италианската столица. Трусът бе усетен доста силно и накара Вожда, Японеца и Мъдрия и треньорът им Георги Стоичков да скочат от леглата си.

Земетресението бе хоризонтално и продължи повече от минута, като е причинило различни разрушение в различни част на Италия.

Местните медии съобщават до момента, че има две жертви, но това не е окончателната бройка на загиналите.

Това е най-силното земетресение, което сме усещали през живота си, коментираха сумистите, които часове по-късно имаха малшанса да заседнат в уличен асансьор.

На път от Япония за България след тренировъчен лагер осигурен от спонсора „Бони оборот” националите имаха нощувка в Рим и решиха да уплътнят часовете до полета си с разходка до „Колизеума”.

На път станцията за метрото гигантите решиха да си спестят изкачването на стълбите залагайки на уличен асансьор, който обаче се оказа повреден. След като вратите се затвориха асансьора се изкачи с няколко сантиметра и спря. Тежкоатлетите се оказаха заключени с една италианка в тясното пространство и те стояха там половин час. През това време те правиха всякакви опити да отворят вратата, като най-дейни бяха Стоянов и Стоичков. Местните не оказаха никакво съдействие, въпреки че разбираха, че вътре има заклещени хора. Италианката се опита да се свърже с техническия екип, който се грижи за асансьорите, но оттам обещаха, че ще дойдат не по-рано от час. Взели нещата в свой ръце Вожда и треньорът намериха цаката на механизма отвориха вратите, скочиха и помогнаха на доста притеснената италианка и тя да излезе.