Националният ни отбор по сумо остана без препаски и багаж при пристигането си в Тайланд за участие на 15-ото Световно първенство.

Деветимата ни представители са с изгубен багаж по пътя към Банкок. В саковете са и най-важните неща за един сумист – мавашито. Специалните препаски под формата на лента от здрава и еластична материя, широка 40 сантиметра и обгръщаща голото тяло на сумистите между бедрата и кръста 4-5 пъти, са останали в изгубения багаж на делегацията ни.

Това е притеснително за гигантите ни, които утре са на кантар и жребии, а схватките започват на 17 ноември. Ако не пристигнат саковете в Чанг Мей или на място не се намерят нови мавашита, сумистите ни няма как да излязат за схватките си.

Властите в Банкок разделиха тима ни на две групи и пуснаха само едната да пътува към града домакин на шампионата Чанг Мей. Другата половина остана на летището в столицата на Тайланд. Причина за това стана група от закъснели японски сумисти, които изпуснала предишен полет и така запълнила самолета на нашите.

Първите впечатления извън премеждията с транспорта и багажа на българските гиганти в страната на усмивките са отлични.