Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова беше сред официалните гости по време на тържественото отбелязване на 45 години от основаването на 166-о Спортно училище “Васил Левски” гр. София.
 
Иванова поздрави учениците, учителите и ръководството на училището и от името на министъра на младежта и спорта Радостин Василев.
 
“Спортно училище “Васил Левски” е дом на десетки олимпийски, световни и европейски шампиони. Вие носите духа на победителите, които са се обучавали в това училище и са прославяли България по целия свят. Министерството на младежта и спорта цени високо вашия неуморен труд да се усъвършенствате, да ставате по-добри, да покорявате все по-високи върхове, да бъдете пример за всички останали”, каза Диана Иванова.
 
Тя пожела на учителите да поддържат висок духа на своите възпитаници и да насърчават както желанието им за спортни победи, така и жаждата им за знания.
 
“На вас, скъпи ученици, пожелавам да бъдете здрави и нека всеки от вас намери своя път, който да го изведе до сбъдване на мечтите ви. Вашето училище носи с гордост името на Апостола на свободата. Продължавайте да издигате имиджа на това учебно заведение като гнездо на спортен талант и шампионска работилница”, заяви още зам.-министър Иванова по време на приветствието си.
 
Диана Иванова връчи почетен плакет на Министерството на младежта и спорта на директора на 166-о СУ “Васил Левски” Нина Иванова. 
 
По време на събитието бяха отличени и десетте най-добри спортисти на учебното заведение за 2021 г. Зам.-министър Иванова награди победителите в класацията Александър Николов и Стоил Палев. Те бяха част от националния отбор по волейбол за юноши до 19 години, завършил на второ място на Световното първенство в Иран през 2021 г. Николов продължава да се подготвя в Съединените щати и неговата награда получи баща му Владимир Николов.
 
Сред гостите на тържеството бяха още началникът на Регионалното управление на образованието - София-град Ваня Кастрева, заместник-ректорът на Национална спортна академия “Васил Левски” проф. Апостол Славчев, както и бивши възпитаници на училището, спечелили медали от олимпийски игри, световни и европейски първенства.