В Сливен започва изграждане на спортна зала по инициатива на петкратната световна и шесткратна европейска шампионка по борба Станка Златева. Това заяви днес в Сливен министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Общинският съвет в Сливен през февруари предостави безвъзмездно право на строеж на сдружение "Спортен клуб по борба Станка Златева" върху имот от 1 250 кв.м. в границите на спортен парк "Юнак".

Там ще има три тепиха, зала за тежести, сауна, административна част и др. Изграждането ще се финансира изцяло от държавата, за което ще бъдат отпуснати над 600 000 лева, каза министър Кралев.

От днес е обявена обществената поръчка, като се очаква до шест месеца залата да бъде построена. Продължаваме политиката на първия кабинет "Борисов" с правенето на големи зали за състезания, каза министърът. По думите му, обаче, големият дефицит е в залите за подготовка и затова се инвестират средства за реконструкция на съществуващи и за строеж на нови, основно за тренировъчна дейност.

Той изрази надежда, че Станка Златева ще бъде в основата на възраждането на борбата в страната. Станка Златева благодари на общинското ръководство и на министерството, като заяви, че те са сбъднали мечтата й. Тя каза, че има амбиции да постигне резултати и като треньор. Последно в Сливен спортна зала е строена през осемдесетте години, посочи кметът на града Стефан Радев.

източник: ММС- Пресцентър