През изминалия уикенд в Зеерфаус – Фис Ладис, Австрия се проведе един от най-големите международно форуми за деца и младежи по планинско колоездене в дисциплина спускане, считано от мнозина Световното първенство за деца в дисциплината. 

В състезанието участваха над 200 човека от цял сват, а страната ни бе представена от трима от младите надежди на родното колоездене – Йордан Анчев, Димитър Мазнейков и Румен Белезирев.

Страхотен успех успя да постигне едва 14 годишният представител на град Бяла Йордан Анчев. Талантливият млад състезател се пребори с огромната конкуренция на много по-големи и опитни състезатели от него и успя да завоюва златото в категория Момчета под 17 години Про и второ място в генералното класиране на всички състезатели.

Това бе първото международно участие за Анчев, който успя да впечатли всички с огромния си пробив на толкова високо ниво и даде заявка за много успехи в бъдеще. Талантливият млад състезател е родом от град Бяла, Русенско и е член на отбора на Райдърс Юнайтед, подкрепян от Велопарк Пампорово и община Смолян.

Планинското колоездене търпи бурно развитие в страната ни през последните няколко години и това е първия подобен успех за България на толкова голям международен форум. Надяваме се това да е само началото и съвсем скоро да имаме подобни класирания и при мъжете в други големи форуми, като световни купи, Европейски първенства и други.