С майсторски риболов и много положителни емоции бе открито Републиканското първенство по подледен риболов. Майстори на мормишката от 6 различни отбора си дадоха среща на язовира край „Враждебна“.

Първият рунд от състезанието стартира днес в 08:35 ч. и продължи точно 3 часа. Всички участници показаха страхотни умения и не оставиха никакви шансове на рибата. Условията за риболов бяха чудесни – ледът беше плътен и масивен, с дебелина 10-12 см., а рибата беше изключително активна.

Риболовците ловиха предимно костури и едри бабушки и захранваха с глина и фуил, а за стръв използваха едър вердевас.

Риболов

източник: Iliev Sport Agency

След първия рунд на I-ви кръг най-добре се представиха отборите на „Риболовен свят“ и „Майсторски риболов“, които си делят първото място с по 10 наказателни точки, втори се наредиха представителите на „Острието“ с 15 наказателни точки, а третото място заемат тимовете на „Янтра“ и „Бигфиш“ с по 16 наказателни точки.

В индивидуалното класиране на първо място е Николай Терзийски от „Бигфиш“, който се състезаваше в сектор B и успя да улови 2.468 кг. риба.

„Много съм доволен от началото на сезона. Момчетата показват страхотен риболов, а и природата е с нас – ледът е чудесен, рибата е активна. Условията за риболов са прекрасни“, сподели председателят на секция „Риболов на лед“ Йордан Софков.

Утре в 08:30 ч. ще стартира и вторият рунд от състезанието, след който ще бъдат излъчени победителите в надпреварата.

Риболов

източник: Iliev Sport Agency