Над 100 малки състезатели събра през уикенда турнирът по спортна аеробика „Бъдещи звезди на аеробиката“, който тази година за първи път се организира в обновената от Столична община зала „Триадица“.

Представители на 6 клуба от цялата страна показаха завидно майсторство и изпълниха залата с радостна глъч, изящество и настроение, съобщават Facebook и интернет страниците на София 2018 – Европейска столица на спорта www.sofia2018.bg.

Турнирът бе открит от Йорданка Благоева. Легендарната атлетка, сега президент на Българския съюз по аеробика и вицепрезидент на БОК, пожела на участниците да се забавляват и да изпитат наслада от своето участие. 

Бившата световна рекордьорка в скока на височина специално благодари на екипа на инициатива „София2018 – Европейска столица на спорта“ за помощта в организирането на състезанието. Събитието е част от официалната годишна програма на кампанията.

Изпълненията в отделните групи и формации бяха посрещнати с аплодисменти от многобройните зрители в залата. Най-приятните изненади бяха при награждаването, тъй като освен медалите и призовете, малчуганите получиха плюшени кукли на любимите си герои.

Ето и победителите:
7-8 ИЖ Моника Джамбова
7-8 ИМ Александър Мишинков
7-8 ДВ Християна Златанова, Александър Мишинков
7-8 МФ Анна Чалъкова, Никол Краева
7-8 ТР Моника Джамбова, Християна Златанова, Александър Мишинков
7-8 ГФ Наталия Здравкова, Десислава Андреева, Йоана Вучева Елинор 
Найденова, Николай Николов
9-10 МФ Виктория, Яна Георгиева, Виктория Баракова
9-10 ГФ Моника Караджинова, Мария Димитрова, Екатерина Христова, Никол 
Манева, Виктория Янкуловска
11-14 МФ Теодора Лулчева, Никол Николова
15-19 МФ Моника Георгиева, Кристияна Трифонова