Мач по американски футбол се игра за първи път на стадион „Ивайло” в рамките на първия летен бирен фест, организиран от търновска пивоварна. Стотици зрители дойдоха и изпълниха  трибуните, за да видят на живо един от най-популярните спортове в САЩ. 

Демонстративният мач между отборите на София Беърс (София) и сръбския Кралево Роял Краунс завърши с победа на българският тим с 32:22 точки.

Съперникът бе от Сърбия поради факта, че именно в сръбското първенство играе съставът на София Беърс. „Мечките” от столицата играят  в Южната дивизия на сръбската лига. 

Столичният тим е създаден през  2007 г., но  у нас няма подходящи съперници, като от тази година играе в Сърбия, където американският футбол е сериозно развит. Българският тим дори води в класирането преди последния кръг в своята дивизия.

Мачът се игра във формат, в който двата отбора бяха съставени от по осем играчи. Преди двубоя прозвучаха националните химни на България и Сърбия. В София Беърс американски футбол практикуват 30 състезатели, сред тях има хора с различни професии като инженери, юристи, маркетинг специалисти и други, поясни изпълнителният директор на „Бритос” Христо Попов. Самият той бе състезател на тима, но наскоро е спрял да се състезава заради контузия.

Един от играчите – Александър Кенанов, вече играе в колежанската дивизия NCAA в САЩ. София Беърс два пъти е ставал втори в Балканската лига, играе контроли срещу съперници от съседните страни, а сега вече се изязява с успех в първенството на Сърбия.

Мачът по американски футбол бе едно от любопитните събития в рамките на тридневния летен бирен фестивал, организиран от местна пивоварна. Събитието привлече сериозен интерес и показа на гражданите на Велико Търново и гостите на града един непознат, но много атрактивен спорт.