Българката Стойка Петрова преодоля с лекота първия кръг от турнира по бокс в категория до 51 килограма на европейските игри в Баку, след като победи по категоричен начин французойката Васила Лхадири.

Петрова, държавен шампион и победител в категорията си от тазгодишното издание на турнира "Странджа", доминираше изцяло в двубоя и съдиите от Турция, Финландия и Филипините отсъдиха категорична победа. Те гласуваха при 40:36, 39:37 и 40:36 в полза на българската боксьорка.

Истинското изпитание за Петрова обаче тепърва предстои. В следващия си двубой, насрочен за 22 юни, понеделник, българката ще боксира срещу британката Никола Адамс, която е действаща олимпийска шампионка в категория до 51 килограма.

Освен това, тя е европейска шампионка от 2011 година, двукратна златна медалистка от игрите на Европейския съюз и победителка в категорията си на игрите на Британската общност.

Държавният шампион Тинко Банабаков отпадна от турнира в категория до 49 килограма, след като отстъпи на ирландеца Брендън Ървин.

Съдиите от Италия, Китай и Азербайджан присъдиха загуба за българина при 26:30, 27:30 и 28:29./БТА