Носителят на седем световни купи по плувен маратон и световен рекордьор по преплуване на Ламанша Петър Стойчев за шести път в кариерата си спечели наградата спортист на месеца в традиционната анкета сред спортните журналисти.

За треньор на месеца бе награден Красимир Туманов, личен наставник на Стойчев.

С поглед само към квалификацията за олимпийските игри и самата Олимпиада в Пекин, Стойчев ще участва на три старта от Световната купа на 10 км в Азия – Китай, Хонконг и Сингапур, като заминава следващата седмица. След това го очакват и два в Мексико – финалите на Световната купа на 13-ти октомври и финалът на 10 км маратон на 20-ти октомври.

„Бъдеще ми зависи от представянето в Пекин. След толкова години на върха започваш да се изморяваш. Подготовката ми за Китай ще започне на 1-ви декември. Преди това имам много радостни събития в личен план – на 11.11.2007 ще се оженя за приятелката ми Ася Анастасова, която е бременна. След година или две ще направим и църковен брак в родния ми край. Тази година имах огромен стимул – че ще ставам баща и че ще се оженя, така, лесно спечелих стартовете от Световната купа, както и направих рекорд по преплуването на Ламанша”, каза Стойчев, който се подготвя за новия сезон.

Бъдещата съпруга на Петър Стойчев е бившата национална състезателка по синхронно плуване и първата българска участничка на Олимпиада в този спорт Ася Анастасова.

Какво споделиха двамата и как разбраха, че ще стават родители, чуйте от Петър и Ася.