Пилотът Димитър Илиев разкри пред Гонг, че още през следващия месец ще сключи граждански брак със своята приятелка Венера. Любопитната новина бе измъкната съвсем професионално от спортния журналист, макар и само за ден – Петър Стойчев. Повод за интервюто бе 15-годишнината на Дарик радио.

„В момента съм вкъщи и очаквах с нетърпение обаждането ви. Имаме съвсем нова идея и програма, която мисля да захвана през 2008 година и тя ще бъде свързана преди всичко с пистовите състезания, за мен това е нещо ново и където ще има да уча още много, но подхождам към това начинание с най-голямо удоволствие”, сподели пред Петър Стойчев не по-малко известният Димитър Илиев.

„Ще се състезаваме с автомобил Ферари в серии GT3. Има нови хоризонти, в които надявам се да се развия.”

Колкото до спечеленото рали България през 2007 година, пилотът заяви: „Въпрос на време беше това да стане, но по една или друга причина до сега това нямаше как да се случи. В крайна сметка имахме през 2007 добър автомобил и успяхме да спечелим. Смятам и през 2008 година отново да взема участие в рали България. Изключително голямо щастие беше за мен най-накрая да спечеля и това рали.”

Петър Стойчев подходи като професионалист в края на интервюто, но успя да измъкне любопитната новина от Димитър Илиев. Пилотът реши да провокира водещия в студиото на Дарик радио с въпроса „Ти имаш ли намерение да развиваш кариера като журналист?”, а Стойчев му отговори: „Засега съм отдаден на спорта, а журналистиката бих казал, че е само хоби. Обещавам ти, че това ще е моето поприще, след като приключа спортната си кариера.”

Тогава се стигна и до признанието от страна на Илиев: „Тогава и аз ще ти кажа една новина, която не съм споделял пред журналист - имам намерение през февруари да сключа граждански брак с моята приятелка Венера."