„Дано издържа още една година в плуването” ,заяви световният рекордьор на Ламанша Петър Стойчев. „Вече нямам предизвикателство в индивидуалните дисциплини. След олимпиадата в Пекин идва края, достатъчно постигнах. Участието ми на Европейското първенство в Холандия е под въпрос. Иначе целта ми на Европейското е подобряване на републиканските рекорди и виза за Пекин. Ако вече съм взел квота за олимпиадата, в кръговете от Световната купа по плувен маратон ще залъгвам конкурентите си с по-лоши резултати”, заяви Петър Стойчев.

Маратонецът обмисля дали да преплува Гибралтар като част от благотворителната акция на Кристоф Вандрач за спасяване на делфините.

Стойчев е бил сигурен в това, че може да преплува Ламанша за по малко от 6 часа и 50 минути. Рекордът му ще бъде увековечен с филм.

Най-добрият български плувец продължава да празнува за успеха си като освен почерпката в Англия, вече втора вечер той се черпи и с приятели, а снощи с компанията на Тереза Маринова.

На среща с журналисти днес Петър Стойчев сподели болката си от липсата на добро отношение на президента на федерацията Юри Кюлев: „Нещата в плуването не са такива, каквито искам. Затова в бъдеще без него. Получих само СМС след рекорда от Таня Богомилова".