„Много често хората, които идват при мен не говорят за спорт”, сподели министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев, който заедно с екипа си- Иван Ценов и Йордан Йовчев се срещна с журналисти, за да се дискутират различни проблемни теми. Той призова да не се прави предизборна кампания чрез медиите.

Колкото до спряното финансиране на федерацията по водна топка, Стойчев заяви, има дълго от 86 хиляди лева, за чието погасяване трябва да бъде намерено решение.

По темата за леката атлетика, където все още няма подписан договор за финансиране, Петър Стойчев разкри: „С Добромир Карамаринов имахме среща, която продължи с часове, разбрахме се, стиснахме си ръцете и все още не сме подписали договор. Не се получава, защото ние не си говорим за спорт. От договора, който му предлагам него не го интересува нищо. Гледа само финалната сума. Единственото желание на Карамаринов е да увелича сумата към федерацията му с поне 50%. Казах, че към днешна дата това няма как да стане. Трябва да подпишем договора, защото успехи постигнати през месец март, ще бъдат финансирани веднъж сега, а после и през 2014 година. Казах му, че трябва да вървим стъпка по стъпка.”

Относно споровете с федерацията по художествена гимнастика спортния министър коментира: „Имах среща с президента на централата. Разделихме с уговорката, че ще има помощ от наша страна. Те искат за пет състезателки да се отпусне сума от 75,5 хиляди лева, а ние вече сме отпуснали 191 хиляди за състезания от световния и европейски календар.”

За базата на „Витоша” Петър Стойчев каза, че за момента няма да бъде отдавана под наем, тъй като се планират цялостна концепция за развитие на зимния спорт и туризъм.