„В случая с Елис, българската борба само спечели”, категоричен бе треньорът на един от най-добрите ни състезатели Елис Гури Стоян Добрев, помолен да коментира темата за трансферите на спортисти от една страна в друга. „Преди за Армен е било така, сега и за Елис. Когато има криза в даден спорт е хубаво да има някой лидер, който да помага на останалите. Не съм против трансферите. В процеса на работа решихме, че той може да помогне на нас, а ние на него”, заяви още Добрев.

Елис Гури и Стоян Добрев бяха гости на поредицата на Пресклуб България “Закуска за шампиони” и споделиха какво закусват обикновено и кои са любимите им храни. Гури разкри, че от родната албанска кухня обича телешко с боб, а в България е фен на шкембе чорбата. Също така харесва турската кухня. „Ние в годините сме само по лагери и храната е различна в зависимост в какъв период на подготовка сме. Избягваме мазните храни. Но това зависи и от състезателя. Когато има опит, той е наясно със себе си. Важно е и какъв е готвачът”, пък коментира треньорът Стоян Добрев.

Колкото до плановете на тандема до голямата цел Олимпиадата Стоян Добрев сподели: „Мислите ни са насочени към „Никола Петров” и Европейското. Планираме и лагер в Украйна преди Европейското първенство. След Белград има една седмица възстановяване, лагер в София и се готвим за квалификационния турнир в София. Те са три: София, Китай и Финландия. От квалификационния турнир в София само финалистите ще вземат визи. Нашият отбор е доста млад. Повечето момчета са точно в разцвета си. Желанията са ни, ако може да класираме пълен отбор на Олимпиадата. Предполагам, че още 3-4 квоти можем да вземем. Разчитаме на Явор Янакиев, Христо Маринов, Иван Стоянов, Александър Костадинов и Венелин Венков. Явор е добре, тренира вече, възстановява се”, заяви още Добрев.