Старши треньорът на националния ни отбор по волейбол Мартин Стоев заяви след отпадането от Русия (1:3 гейма) на четвъртфиналите в Пекин, че съдията е оказал своето влияние върху мача. Наставникът благодари на своите момчета за духа и показаното от тях в Китай.

„В края на геймовете – в по-важните моменти, играха по-стабилно от нас. Заслужено спечелиха. Искам да благодаря на момчетата за това, което на правиха, за старанието, което положиха, както и че излязоха и се биха до край и останаха като отбор до края на мача”, бяха първите думи на Стоев след загубата.

„За жалост, мисля, че съдийските отсъждания не бяха грешки, а умишлени и дойдоха в много важен момент - когато при резултат 6:4 във втория гейм и можехме да се откъснем. Така че мога да кажа, че това е един смешник за мене, който се подигра с труда на много хора”, добави селекционерът.

На въпрос, защо в определени моменти от мача, Матей Казийски е оставал „изолиран” от играта, Мартин Стоев сподели: „Изцяло решенията са на Андрей Жеков, не съм гледал статистиката. Общо взето, нашата тактика беше да използваме, че техните центрове, които се придвижват бавно, така че специално от мене не е излизало да не се вдига на Матей.”