Стилияна Николова спечели контролното състезание на националния отбор по художествена гимнастика – девойки (индивидуално). Проверката се проведе в тренировъчната зала на „Арена Армеец”.

Стилияна Николова събра сбор от 72.450 точки, с което успя да изпревари Ева Брезалиева (69.050 точки) и Катрин Цонева (66.400 точки).

На четвърто и пето място в подреждането останаха Валерия Ватова (62.050 точки) и Красимира Илиева (59.050 точки).

Никол Атанасова е с контузия и не взе участие в надпреварата, въпреки че присъства в залата и изгледа всички композиции на своите съотборнички.

Състезанието е само една от проверките, които ще бъдат взети под внимание от треньорския щаб, за да бъде определен отборът, който ще ни представя на Световното първенство за девойки през юли в Москва, Русия. Щабът предвижда още едно контролно, като под внимание ще бъдат взети още класиранията от международни състезания и Държавно първенство "Елит".

След края на днешната надпревара се проведе и дълъг разбор. Всички съдии, които оценяваха гимнастичките, дадоха своите препоръки за представянето на девойките. Освен съветите как да подобрят съчетанията, петте грации бяха похвалени от специалистите, в това число и от члена на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика Мария Гигова.

Грациите показаха подобрени композиции, с усложнени съчетания и нови елементи, които подготвят за първото в историята Световно първенство за девойки.

След края на надпреварата президентът на федерацията Илиана Раева сподели своите впечатления от представянето на младите и много талантиливи националки.