Стела Султанова ще пропусне европейското първенство, което ще се проведе в края на юни в Баку (Азербайджан), съобщи за БТА президентът на БФХГ Мария Гигова. Българската гимнастичка остана едва 27-ма в многобоя на турнира от Световната купа в Портимао, след като старата й контузия се възобнови.

Междувременно,най-добрата наша състезателка Симона Пейчева завърши 11-та в многобоя с актив от 63.425 точки. Победителка стана олимпийската шампионка Алина Кабаева от Русия със 71.625 точки. Кабаева спечели два златни медала - на въже и на бухалки. На обръч първа е Олга Капранова (Русия), а на лента - Анна Бесонова (Украйна). Пейчева не участва в нито един от финалите.

При ансамблите жени българският отбор спечели три сребърни медала - в многобоя и на финалите на двата уреда. Ансамблите девойки също се отчетоха като спечелиха злато в многобоя и бронз във финала.

Ансамбълът на Русия спечели три златни отличия, а на финалите при девойките победиха момичетата на Беларус, които изпревариха тези на Израел.

В индивидуалното класиране Боянка Ангелова е 5-та в многобоя и със сребро във финала на топка, а Мария Матева е 11-та в многобоя.