Сребърната медалистка за България от Параолимпийските игри Стела Енева бе наградена с 10000 лева за своя успех в Пекин. Специално за Гонг Енева разказа за своите впечатления от Игрите и за бъдещите си планове.

„Тръгнахме с голямо напрежение, имаше емоции, но всичко беше перфектно. Без малко забравих, че ми е счупена протезата, настръхваш като застанеш на стадиона”, заяви

За самото състезание българската медалистка сподели: „За мой късмет заваля дъжд, напрежение бе голямо, борба до последно. 90 000 те гледат и ние сме като карфици вътре. В първия момент не можах да осъзная какво става, защото до последно бях първа. Благодаря на треньора ми, че ме подкрепя”.

Бъдещите планове на Енева са подобни на тези на Руми Нейкова между Олимпиадите в Атина и Пекин: „Искам да си направя едно бебенце преди Олимпиадата в Лондон”.

„Медалът е вкъщи, почива си. Още в самолета от Москва за София имах един почитател, там дадох първите си автографи. Всички в НСА ми се радват, амбициите за Лондон са ясни”.

„Аз съм на принципа, че човек, за да постига по-големи резултати трябват промени. Ще си направя нова спортна протеза, която е специална за тласкане на гюле и ново столче”, обясни тя.

„Невероятно е отношението на хората, все едно сме равнопоставени със здравите. Аз не се чувствам по-различна от другите. Крепят ме роднините, приятелите ми. Техните молитви стигнаха до Китай. Треньорската работа е много трудно, ние не я оценяваме”.

Накрая чрез Гонг Стела Енева отправи послание към всички хора: „Вярвайте в хората с увреждания, те не са втора ръка, и те са хора, които защитават българското знаме”.