Председателят на БОК Стефка Костадинова изпълни обещанието си, дадено пред Гонг през декември миналата година и отново се включи активно в инициативите на федерацията ни за деца в неравностойно положение.

Стефка официално стана патрон на идеята абитуриентите, лишени от родителски грижи и амбицирани да продължат образованието си във висши учебни заведения у нас да бъдат финансово обезпечени от Самсунг. Тя категорично заяви, че БОК ще продължи и за в бъдеще съдействието си в подобни благородни инициативи.

Междувременно Стефка призова държавата да увеличи издръжката на спортните федерации в предолимпийската 2007-а година, тъй като средствата за подготовка са крайно недостатъчни. В нейно лице БОК продължава да търси спонсори и вече има няколко варианта за нови договори. Олимпиадата в Пекин ще бъде изключително тежка за родните спортисти, а единствените, които помагат са президентът Първанов и кметът Бойко Борисов.

В личен план първата дама в БОК ще узакони на 9-ти юни връзката си с любимия Николай.

„Избрах датата 9-ти, защото сме заедно от 9 години, а през 2007-ма се навършват и 20 години от световния ми рекорд. Планираме мило семейно тържество,” сподели Костадинова за Гонг.

Още за благотворителната акция за децата сираци чуйте от председателя на БОК.