Председателят на БОК Стефка Костадинова удостои техническия делегат на Международната федерация на съюза на глухите Золт Нийро от Унгария с медал от олимпийската ни централа „Спорт за един мирен свят”.

Церемонията по награждаването бе в хотел Амбасадор, а поводът бе домакинството на България на първото световно първенство по тенис на маса за глухи. Със златна значка бе отличен шефът на нашата федерация Николай Николов.

Стефка Костадинова е патрон на шампионата в Зимния дворец и за пореден път примата на родната атлетика показа съпричастност към благородни каузи. Дейността на първата ни олимпийска дама се отчита положително в МОК и вероятно до няколко години тя ще получи покана за членство в световната централа.

Срамът от скандала с корупция, който ни натресе Иван Славков, никога няма да бъде измит, но Стефка Костадинова доказа на света, че България все пак има своите достойни, истински спортисти, които сега логично поеха управлението на разбита организация. Години наред БОК функционираше като прогнила машина, която скърцаше само по време на олимпийски игри.

Стефка и екип върнаха авторитета и истинската същност на олимпийската ни централа.

Мястото на БОК е и на Световното за глухи в София. В навечерието на Олимпиадата в Пекин, Костадинова и генералният секретар Белчо Горанов уважиха и тези хора с нужното признание. Стефка награди и представителите на всички делегации с възпоменателен знак на първенството у нас.

В шампионата на глухите участват 27 страни, вече бе разпределен първият комплект медали - шампион отборно при мъжете е състава на Китайско Тайпе, а при жените отборът на Китай.

Целта на българския тим е класиране в златната среда, отборът ни е млад, но перспективен. Първенството продължава до 7-ми юни.