Стефка Костадинова с позиция за идеята за премахване на рекордите

Стефка Костадинова източник: LAP.bg, Илиян Телкеджиев

Стефка Костадинова източник: LAP.bg, Илиян Телкеджиев

"Според мен това е ограбване на човешки труд и слабост на Европейската асоциация по лека атлетика (ЕАА), тъй като няма силни постижения. Това е едно зачеркване на цялата история на атлетиката", коментира световната рекордьорка във високия скок Стефка Костадинова по повод идеята на ЕАА да бъдат премахнати всички рекорди в леката атлетика до 2005 година.

Против предложението на Европейската асоциация вече се обявиха множество атлети, а председателят на Българския олимпийски комитет също изяви позицията си.

"Казала съм това, което трябва да кажа. Според мен това е ограбване на човешки труд и слабост на Европейската асоциация по лека атлетика, тъй като няма силни постижения - сядат на маса и решават, че ще махнат всички рекорди до 2005 г. Утре ще се събуди някой и ще поиска до 2017 г. да ги махнат. Това е едно зачеркване на цялата история на леката атлетика. Не съм само аз. Не съм съгласна в никакъв случай и моите колеги. Може би хора, които не са полагали този труд и усилия, не са слушали химна си в тяхна чест, те не го разбират. Прави се някаква дискусия сега. Какво ще дискутираш световни рекорди, това е история. Няма да се даваме в никакъв случай, това е труд, самочувствие, гордост. Няма как да стане", коментира днес тя на Панаира на книгата.

Карамаринов: Рекордът на Стефка не е застрашен от анулиране

Костадинова бе на откриването на събитието в Националния дворец на културата, за да представи нейната биографична книга, която излезе по-рано тази година.

120 000 олимпийци са против ревизията на световните рекорди

"Тази година колегите ми ме изненадаха страхотно. Бяха решили без мое знание да направят албум за моя спортен път и световен рекорд. Когато научих бях много щастлива и искам да благодаря на хората, които са се сетили, че тази година правя 30 години световен рекорд. Книгата си е книга, тя си остава за цял живот. Това е моята история. Едно е да снима с телефон, друго е да имаш нещо издадено на хартия. Много ми се ще децата ни да четат повече книги. Това е един много труден и дълъг мой път, слава Богу, осеян със световен рекорд, с олимпийска титла, Оскар за спорт. Само 10 души в целия свят имаме Оскар за спорт - Марадона, Пеле, аз. Това е много велико за малка България, ние сме малка държава, но има много готини хора", сподели Стефка Костадинова. /БГНЕС

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Стефка Костадинова лека атлетика рекорди

Други спортове