Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова се притече на помощ на катастрофирал мотоциклетист. На 20 километра преди Самоков, по пътя от София, мотористът се сблъскал с ТИР, а на мястото на произшествието, по волята на съдбата, се оказала ата Стефка Костадинова, която спряла при сигнала на няколко души край пътя. Заедно с нея в автомобила е бил и генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

Бързата реакция на световната ни рекордьорка във високия скок може би ще предотврати фаталния край, тъй като атлетката ни веднага качила пострадалия в колата си и го откарала в болницата в Самоков. Още по пътя тя се обадила на министър-председателя Бойко Борисов, който също съдействал за благополучното развитие на неприятния случай.

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов разкри за Гонг как се е развила ситуацията: „Една изключително неприятна гледка - моторист, ударил се в ТИР, а около него имаше негови приятели, които се опитваха да му окажат първа помощ. Никой не спираше, качихме момчето веднага в колата и тръгнахме към Самоков. По пътя г-жа Костадинова се свърза с Бойко Борисов, за да му каже, че сме станали свидетели на нещо много неприятно. Той се намеси и в болницата ни чакаха готови медицинските екипи.”

„За съжаление, никой не искаше да спре, въпреки че момчетата махаха на всички преминаващи коли. Един от приятелите му разговаряше със 112, а друго с Бърза помощ, и докато ги разпитваха се губеше доста време. Ставаше въпрос за човешки живот, но по телефона те отговаряха на много излишни въпроси. Може би доста трябва да се поработи по този въпрос”, добави още Белчо Горанов.