Председателят на БОК Стефка Костадинова замина за Пекин, изпратена от родни олимпийски медалисти с традиционните пожелания за здраве и късмет.

„Когато бях спортист си гледах само спорта и някой друг се грижеше за мен, а сега като председател да БОК аз съм тази, която се грижи за всички. И двете сфери не е лесно, но аз съм боец и не лесното много ми харесва”, сподели Костадинова на летище София.

Талисманът, който примата в родната ни атлетика понесе за Пекин е голямото лъвче, което носи всяка една от нашите делегации.

„Притеснявам се, защото искам всеки един от спортисти да направи това, за което се е готвил 4 години. До дупка трябва да държат адреналина в себе си. Чухме се с президента Георги Първанов и той пожела успех на всички. Каза, че не се съмнява в нас и ни вярва”, допълни Стефка и официално обяви, че държавният глава ще посети българския лагер в китайската столица.

„Не обичам да планувам медали. Нямам партийна поръчка. Много съм щастлива, че имаме отбор, който ще участва на Игрите и мисля, че цяла България ще се радва на нашите момичета и момчета. За жалост за първи път в българската спортна история няма да има спорт, който много ще ни липсва – щангите”, завърши на изпроводяк Костадинова.

На летище София бе и съпругът й Николай, за който останаха само няколко минути преди Стефка да се качи на самолета, защото медийният интерес обяснимо бе огромен.