Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова заяви пред Гонг, че и през 2008 година ще даде всичко от себе си, за да направи децата-сираци още по щастливи. Именитата българска рекордьорка участва в редица инициативи, които да подпомогнат децата в неравностойно положение, но едновременно с това не забравя и задълженията си около предстоящите Олимпийски игри в Пекин.

Стефка Костадинова се опасява, че средствата, които са отпуснати от държавата – 900 хиляди лева, може да се окажат и недостатъчни за организирането на делегацията, която ще ни представя в Пекин.

„Помагам на децата лишени от родителски грижи, защото съм майка, родител и защото съм човек. Има много спортни федерации, които получават финансови стимули, а тази федерация няма такива държавни средства и затова го правя. Догодина, въпреки натоварената ни програма ще организирам състезания и ще ги направя щастливи”, сподели Костадинова.

„В едно семейство не стигат парите, пък какво остава за парите в БОК. Имаме обещани 900 хиляди лева . Това може да са много пари, а може и да са много малко. Все пак доста закъсняваме с организирането на билети, но след Нова година ще говорим. До март ще разбера дали тези пари, които са ни отпуснати от държавата ще стигнат или не”, каза още Стефка Костадинова.

„Щастлива съм от това, че колегите ми са живи и здрави, че нямаме контузии, че успехите си вървят. Аз съм позитивен човек и ме радва и най-малкото. И когато спортувах и сега, винаги съм смятала, че колкото и да е зает човек, той винаги трябва да има време за семейството. На първо място е моето семейство, а след това кариерата ми”, добави председателят на БОК.

„Въобще не съм почувствала болка от представянето на българските лекоатлети през изминалата година, защото знам, че усилията им са насочени директно за Пекин. Това е стратегията. Надявам се 2008 да бъде за целия български спорт, а и за вас журналистите успешна и да нямате време да отразявате от добро по-добро”, завърши Стефка Костадинова.