Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова се надява от децата, участващи на фестивала „Олимпийски надежди Албена 2009" да излязат следващите шампиони на България.

Рекордьорката в скока на височина поздрави всички деца на стартиралите надпревари в курорта Албена, но не пропусна да пожелае успех и на националния ни отбор по футбол в събота срещу Ейре, като даде своята прогноза за мача – 2:0 за България.

„Аз съм много щастлива, че от миналата година стартираха тези игри за олимпийски надежди, защото нашите деца се нуждаят от нещо такова, от такъв голям спортен форум. Това, че го правим за втора година, и с много повече деца, показва още един път големия интерес. Всички ние големите шампиони на България сме започнали от такива състезания. България се нуждае от тези деца, защото те са нашето бъдеще”, сподели Стефка Костадинова.

„Благодаря на организаторите, благодаря на Албена. Аз не бива да говоря за пари, защото виждате, че все повече деца спортуват, благодарение на държавата. Аз казах, макар и малко на шега, че някои хора ги познават до ВИП-а, а навън никой не ги знае. Трудно става смяната на поколенията, но това е бъдещето, надявам се да имаме отново успехите от миналото”, каза още шефът на БОК.

Стефка Костадинова бе запитана и за предстоящия мач на националния ни отбор срещу Ейре: „2:0 за България, задължително. Или пък хайде и 1:0 може.Пожелавам успех на Боби Михайлов, стискам му палци, както на него, така и на отбора, защото с него започнахме по едно и също време административната си работа.”