Стефка Костадинова обсъди с премиера Бойко Борисов една от проблемните теми за българския спорт, евентуални възможности за данъчни облекчения на спонсорите, освен предвидените досега в закона. Резултатът от срещата бе все пак да бъде направено проучване на водещи европейски практики и по техен пример схемата да бъде дискутирана за прилагане у нас.

Иначе в Турция, например, от години данъчните облекчения са спонсорите в спорта са огромни и това очевидно доведе да развитие и дори подобряване на базата и условията в школите.

Костадинова и Борисов се срещнаха в Министерски съвет, разговорът бе около 30 минути, шефката на БОК повдигна и въпроса за възможност да бъде предоставен подходящ имот за помещаване на олимпийската ни централа, след пладнешкия грабеж на предишното ръководство. Сега сградата се помещава на ул.”Ангел Кънчев” №4, а ползването от БОК е предоставено от областната управа безвъзмездно до 2012-та. Премиерът се ангажира да разреши казуса и възложи на областния управител на София Данаил Кирилов да проучи вариантите.

На срещата между Костадинова и Борисов присъстваха още: зам.-министърът на финансите Владислав Горанов, спортният министър Свилен Нейков и ген.сек. на БОК Белчо Горанов.

Стефка Костадинова е вече официално и с кандидатура за втори мандат, издигната от Албена Денкова /председател на БФК/ и Йордан Йовчев /председател на федерацията по гимнастика/.

„Работила съм със Стефка Костадинова и като състезател и като управляващ федерацията ни по кънки. Мога да кажа само положителни неща, поради тази причина заедно с Данчо Йовчев й издигаме кандидатурата за втори мандат. Стефка е голямо име в световния спорт и е плюс за България, заедно с качествата й на ръководител, че тя представлява олимпийската ни централа. Ще присъствам на Общото събрание през септември, ще върна от чужбина, защото това е важно за спорта ни.”- казва пред Гонг двукратната ни световна шампионка във фигурното пързаляне.