Стефка Костадинова, Жени Раданова, Серафим Бързаков и Радослав Великов бяха част от радостните емоции на тийнейджърите в зала Фестивална по време на Коледния турнир за деца лишени от родителски грижи.

10-тото юбилейно издание бе най-масовото състезание дотук и настроението бе повече от приповдигнато. Спортната тръпка, присъствието на звездите, подаръците и наградите бяха част от положителните емоции, а възгласите и детския смях бяха нещо, което отдавна не сме виждали в иначе не уютната и мрачна зала Фестивална. Може би липсваше коледна украса и светлина, но това са част от детайлите, върху които тепърва трябва заедно да работим, защото видя се и днес, че със спорт можем да интегрираме тези, които лишените от емоции техни създатели са оставили на произвола на съдбата и добрата воля на обществото и държавата.

Девойките и юношите се почувстваха звезди за няколко часа, защото един през друг се надпреварваха да се хвалят с резултатите си пред българските олимпийци.

„Вече бягам 100 м за 11,88.”- тъмнокос тийнейджър от Пловдивски дом докладва на Стефка Костадинова. Очевидно бе, че са стари приятели и дори шефката на БОК му обеща, че ако върви в същия дух, ще го вземе за съветник в БОК.

„Доволен съм, защото това бе най-големия турнир, които сме организирали дотук. Радвам се, че все повече и повече хора ни подкрепят. Обществото е на път да осъзнае нуждата от подобни каузи.”- коментира след добре свършената работа главният двигател на събитието Анатоли Илиев.

Фронтменът на Гонг Томислав Русев побъбри на футболни теми с младите си фенове и за първи път бе доволен от организацията на спортно събитие у нас, единствено залата не отговаряше на критериите му, но това е положението засега.

„Студено е, знам, че няма по-добро, но все пак е хубаво, че се правят такива турнири. Има много спортни деца, които биха могли да се развиват.”- констатира Русев, който все пак е дипломиран учител по физическо възпитание.

Празникът завърши със засаждане на коледно дръвче.

КЛАСИРАНЕ ПО СПОРТОВЕ НА IX НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ

МОМЧЕТА 13 – 15 години

1 "Широко сърце" - гр.Русе

2 "Княгиня Надежда" - гр.Варна

3 "Рада Киркович" - гр.Пловдив

4 СУПЦ - гр.София

5 "Никола Вапцаров" - гр.Роман

6 "Олга Стоянова" - гр.Дупница

7 "Теофана Попова" - гр.Стара Загора

8 "Павел Бобеков" - гр.Панагюрище