Президентът на БОК Стефка Костадинова реши да чества 20-годишнината от своя рекорд в скока на височина сред деца, лишени от родителски грижи.

Примата в родната атлетика е един от най-изявените поддръжници на родната спортна федерация за деца в неравностойно положение, основана от Анатоли Илиев. Стефка присъства на всеки един турнир и дори почти винаги до нея е сина й - Николай.

„Като родител смятам, че синът ми трябва да бъде възпитаван в уважение към тези, които нямат щастието да растат като него. Всеки един от нас може да помогне на тези деца. Ще го правя винаги.” - неведнъж е споделяла Костадинова по време на Коледните и Великденски спортни състезания за децата, лишени от родителски грижи.

Домакин на инициативата, която е под мотото:”Всяко дете има свой връх”, ще е столичната зала Христо Ботев на 19-ти октомври-петък. Стартът на турнира е от 9 часа, а официалната част ще бъде от 12. В няколко вида спорт-баскетбол, бадминтон и тенис на маса, ще се състезават над 300 деца от 32 дома за сираци.

„Искаме един празник, който ще се запомни. Стефка отказа коктейли и помпозни чествания. Тя реши, че сред децата, лишени от родителски грижи, е най-добре да бъде отбелязана 20-годишнината от феноменалния й рекорд от 209 см, поставен в Рим”, довери за Гонг организаторът Анатоли Илиев.

Водещ на турнира и официалната част ще бъде човек на Гонг-Иво Райчев, който определено бе поласкан от оказаната му чест.

„Обичам атлетиката, за мен рекордът на Стефка е един от най-блестящите диаманти в спортната корона на България. Радвам се, че ми гласуваха доверие. Шоуто ще бъде на ниво”, сподели Райчев.

Очаква се в зала Христо Ботев в петък да присъства и президентът на България - Георги Първанов.