Президентът на българската федерация по шахмат Стефан Сергиев смята, че ФИДЕ едва ли ще потвърди, че мачът Топалов-Камски да се играе на 26-ти ноември. „Това първо е несериозно и няма такъв случай - да се подпише договор и на другия ден да се играе. Още повече, че в дневния ред на конгреса е включена точка за доразглеждане на мача, което означава, че дотогава няма да има решение, а това беше и нашето желание”, коментира Сергиев и добави: „Реално погледнато според мен този мач до Нова година няма как да стане.”

Веско Топалов пък се очаква да бъде първа дъска на мъжкия ни национален отбор на шахматната Олимпиада в Дрезден. Останалите са: Иван Чепаринов, Кирил Георгиев, Александър Делчев и резерва Валентин Йотов. Треньор е гросмайстор Петър Великов, като ще му помага Силвио Данаилов.

При жените отборът ни е от четири състезателки и една резерва. Първа дъска е Антоанета Стефанова, а останалите ще бъдат определени в последния момент (Маргарита Вайска, Емилия Джингарова, Емилия Велчева и шампионката на страната за тази година Елица Раева с треньор гросмайстор Милен Василев).

„Не крием амбиции да се борим за медалите”, заяви още президентът на шахматната ни централа Стефан Сергиев.