Стефан Христов, състезаващ се за турския колоездачен клуб Брисаспор, триумфира във втория масов старт за Гран При на Добрич. Българинът премина дистанцията от 195 километра за 4:38.50 часа. Само на 8 секунди от него завърши Владимир Коев от отбора на Гваделупа, а трети на 1,23 минути се класира унгарецът Кристиан Ловаши от румънския тим Туснад. Челната шестица допълниха още Хараламбос Кастрантас (Гърция), Небойша Йованович (Сърбия) и Апостолос Буглас (Гърция).

Стефан Христов взе 1500 евро от наградния фонд и купа, връчена му от кмета на града Детелина Николова.

„Много съм доволен от успеха. Поздравявам домакините за перфектната организация. Община Добрич съвместно с Изида и Българския колоездачен съюз дадоха пример как трябва да се развива колоезденето в страната”, заяви Христов.

Общо 80 състезатели от 16 клуба взеха участие в последния старт от международната надпревара, която носи точки за световната ранглиста на ЮСИ.
След състезанието стана ясно, че за първи път в 62-годишната си история колоездачната Обиколка на България ще финишира в Добрич на 15 септември тази година. Традиционната надпревара ще стартира на 8 септември в София.