Надеждите на треньора Валентин Живков за състезател в десетката се оправдаха след като Стефан Христов от КК „Бургас” финишира 10-ти във вчерашния втори етап от турнира за купа „Les 3 Jours de Vaucluse” във Франция. 180-километровото трасе включваше три височини от категории – 1, 2 и 3. Във временното класиране Стефан Христов е на 18-та позиция на 1 мин 34 сек след лидера.

Днешният етап е с дължина 165 км, като отново включва три височини, две от които от най-тежката първа категория. В състезанието участват 192 колоездачи от 24 отбора от цял свят.

Днес, 1 март седем от състезателите на КК „Бургас” стартираха в на друг старт в Белгия за купа „Kuurne”. Надпреварата е с дължина 193 км по маршрут Курне – Брюксел – Курне и е от категория 1,1 по UCI. С бургаския отбор не стартира звездата на тима Янек Томбак, който е повален от вирус. Въпреки усилията на лекарския екип показателите на Томбак не бяха добри и той отпадна от стартовия лист.

В състезанието участват 12 Про Тур отбора, три Про континентални отбора, а единствения континентален тим е българския КК „Бургас”. Участници в едноетапния турнир са и звездите Том Бонен, Силван Шаванел, Томас Вьоклер и Роби Маккюен.