Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков се надява Цветана Пиронкова да преодолее без проблеми Марта Домаховска утре на старта на тенис турнира в Пекин.

„Няма лесен мач в тази надпревара. Юни и юли не бяха толкова силни за нея. Надявам се, че опитът на Цеци ще изиграе роля при нея. Дано не е навита или пренавита, както се казва. Дано Цеци да се поздрави с победата, но със сигурност ще се мисли мач за мач”, сподели очакванията и надеждите си Стефан Цветков.

„Не, не мисля, че отсъствието на няколко водещи тенисистки ще намали силата на този турнир. Все пак ние си гледаме Цветана Пиронкова. Опасявам се да не е прекалено пренавита, но мисля, че с баща й ще намерят точната тактика”, добави шефът на федерацията ни по тенис.

„Баща й направи от Цеци това, което е тя в момента. Надявам се отново да ни покажат добри игри. При жените са няколко фаворитките и не смея да прогнозирам. Може би Иванович. При мъжете – надявам се отново да наблюдаваме един фантастичен финал между Федерер и Надал като на „Уимбълдън”.

„Олимпийският медал е мечта за всеки. При някои от спортистите обаче трудно могат да се съчетая Олимпиадата и US Open, но всичко ще проличи в следващите дни в Пекин. Доколкото знам, Цеци ще пътува от там за US Open, надявам се да мине няколко кръга, за да трупа точни за ранглистата”, завърши Цветков.