Третото издание на спортния проект „Мтел атлетика за младежи” стартира официално на Националния стадион „Васил Левски”.  Съвместната инициатива на Българската федерация по лека атлетика и Мтел предоставя възможност на ученици от цяла България да участват в редица състезания и демонстрации по лека атлетика.
 
Освен стартовете на децата, по време на събитието бе отличена Валентина Желязкова – треньор на Радослава Мавродиева, европейска вицешампионка на гюле в зала. Тя получи специална награда от Мтел, връчена от Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации” в Мтел.
 

„Мтел ще продължава да подкрепя българската лека атлетика, която както винаги се доказва като един от най-авторитетните посланици на страната ни по света.”, заяви Илияна Захариева от Мтел.
 

атлетика

„Мтел атлетика за младежи” бе създадена от БФЛА и Мтел в началото на 2015 г. и за няколко месеца се утвърди като една от най-популярните спортни програми сред подрастващото поколение в България. През нея преминаха над 4000 млади атлети от всички региони на страната. През 2016 г. програмата обхвана 20 града, а броят на включилите се деца бе 10 000. Целта е, с подкрепата на Мтел, техният брой да достигне общо 25 000 след края на 2017 г.