Родните геймъри отново имат възможност да се борят за място в Националния отбор на България за най-престижното състезание в света на електронния спорт – World Cyber Games 2008. Със старта на Националните квалификации през април бе поставено и началото на поредния кибер сезон за родината. Той ще е динамичен и наситен със състезания, които ще отсеят шампионите за представителния тим. Първият кръг на елиминациите вече започна и се очаква да приключи до 28 май.

Предстоят три онлайн турнира, две офлайн съревнования и големия Национален финал през септември.Те ще дадат шанс на всички състезатели да премерят сили и да покажат способностите си. Дългата серия от състезания ще насити кибер сезона и ще даде шанс на е-спортистите да се подготвят за гейм Олимпиадата през ноември в Кьолн, Германия.

Турнирите у нас се организират от Българска Федерация по Електронен Спорт и стриктно следват правилата на международните организатори. Традиционно силна у нас е надпреварата в дисциплините StarCraft и WarCraft, където имаме медали от WCG. От друга страна, след миналогодишното постижение на FIFA на Огнян Томов (бронзов медал от WCG 2007) всички погледи ще са отправени към него. Предстои му да защити постижението си. Очаква се и интерес към билярдния симулатор Carom3D.

Графикът и формулярът за записване в състезанията са достъпни на адрес: http://bg.worldcybergames.com.