Гласуването за избор на „Спортист на годината“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“ в анкетата, организирана от Нове АД Холдинг, стартира от днес.

В рамките на една седмица – от 1 до 8 декември 2016 г. включително, всички действащи спортни журналисти ще могат да дадат своя вот за носителите на най-престижните спортни награди в България в трите официални категории: „Спортист на годината за 2016“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания“.

Гласуващите ще могат да номинират атлети от индивидуален спорт, самостоятелни спортисти от който и да е отборен спорт или отбор, чийто състав е с равностойни състезатели.

По традиция анкетата “Спортист на годината“ и гласуването за „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“ се провежда и със съдействието на Българска асоциация на спортните журналисти. БАСЖ спомага за прецизирането на гласуването в анкетата, както и за осигуряването на максимална достоверност и коректност на вота.

Номинациите за Спортист на годината се провеждат за 59-и пореден път в България, а от 8 години в Наградите са включени и категориите „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“.

Церемонията се провежда от Нове АД Холдинг от 1994 г. насам и всяка година става повод България да почете своите най-заслужили спортисти и да събере на едно място представители на спорта, бизнеса и политиката в подкрепа на българските атлети. По традиция ще бъде обявен и победителят в анкета на в. Труд „Треньор на годината“.