С около десетминутно закъснение, в присъствието на 78 от 81 членове, започна отчетно-изборното събрание на Българския олимпийски комитет, на което ще бъде избран председател на централата. Единствените отсъстващи са Гриша Ганчев като индивидуален член на Олимпийската централа, Българската федерация по бейзбол и Българският туристически съюз от квотата на спортните федерации и обществени организации.

Стефка Костадинова се кандидатира за трети пореден мандат. Другите двама, които се борят за поста са Весела Лечева и Васил Иванов-Лучано.

Първи на мястото на събитието пристигна световната рекордьорка на скок на височина. Весела Лечева дойде сама, но пред входа на хотела бе изненадана от възрастен мъж с голям букет червени рози за победа. 15-ина минути преди началото на събранието, с целия си екип, се появи и Лучано.

Специално за форума от Русия пристигна и Албена Денкова, която според някои нямаше да присъства. Делегатите започнаха да се регистрират час преди началото на заседанието, като един от първите на мястото на събитието бе Христо Стоичков.

Валентин Йорданов специално пък поздрави президента на БФТ Стефан Цветков за успехите на Григор Димитров.

Волейболните представители на Общото събрание на БОК изненадващо или не са президентът на федерацията Данчо Лазаров, Мартин Стоев и Любо Ганев. Пет минути преди началния час двете дами за битката Костадинова и Лечева си стиснаха ръцете и се поздравиха пред погледите на част от делгатите.

Отчетно-изборното събрание на БОК има шест точки в дневния си ред, като последните три са именно за именно за избор на председател, изпълнително бюро и контролен съвет на БОК.

81 членове имат право на глас като нов председател ще има след събиране на повече от половината гласове. При не получаване на този вот ще има балотаж.

Специален гост на отчетно-изборното събрание е спортният министър Петър Стойчев.

Очаквайте подробности!