Община Стара Загора изпрати официално писмо, с което заявява желанието си за участие в процедурата по кандидатура на града, съобщи ресорният зам.-кмет Красимира Чахова .

Процедурата трябва да приключи до месец ноември т.г., а до края на юни ще бъде подготвена и представена и съответната кандидатура, в която ще бъдат описани спортните бази и събития, организирани в града. Тричленна комисия ще пристигне на място, за да ги огледа и да прецени потенциала на града, в конкуренция с другите кандидати, които до момента не са известни. Само за няколко години в първия мандат на кмета Живко Тодоров бяха вложени над 10 млн. лв. в подобряване на спортната инфраструктура на Стара Загора. Целенасочената общинска политика за стимулиране на различните видове спорт и популяризирането им сред малки и големи, е проектирана в параметрите на Бюджет 2016. Той предвижда със собствени приходи в размер на 1,4 млн. лв. през тази година да се финансират поддръжка, ремонт и експлоатация на материалната база за масов спорт, материално-техническото обезпечаване на общинската спортна програма, учебно-тренировъчната дейност на спортните клубове, както и за организиране и провеждане на спортни мероприятия. Предвидено е още извършване на цялостен ремонт на физкултурни салони в ОУ „Георги Райчев“, XIII ОУ „Св. П. Хилендарски“, XI ОУ „Николай Лилиев“, както и изпълнение на строително-монтажни работи за подобряване на физическата среда и спортното им оборудване.

Предстои изготвяне на инвестиционен работен проект за многофункционална спортна зала и обявяване на конкурс за проектирането на залата, която ще бъде изградена в новия парк в кв. „Казански“. /БГНЕС


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS