Европейската шампионка по борба от Вилнюс'2009 Станка Златева получи 15-ия поред "Голям чек" от Корпоративна търговска банка, който й бе връчен от члена на надзорния съвет на банката Златозар Сурлеков.

Банката премира от април 2007 година родните носители на европейски и световни титли по видовете спорт от олимпийското семейство съответно с по 5000 и 10 000 лв, а от този година сумите са двойно по-големи, съответно 10 000 и 20 000.

Станка Златева е втората спортистка (след Мария Гроздева), която получи двойно по-голяма сума за европейската си титла - 10 000 лева, съобщи БТА.

За трети път най-силната жена в световната борба е удостоена с "Голям чек". Станка Златева и нейният треньор Симион Щерев благодариха още един път на Корпоративна търговска банка за помощта, която оказва на българския спорт.

В момента националните отбори по свободна борба (мъже и жени) са на лагер в Банско. В началото на юни предстои участие в международни турнири, като Златева ще се състезава в Москва, където освен силна конкуренция има и голям награден фонд.